Minstens 2 jaar lang bouwt Michaël samen met andere makers, en partners uit kunst- en zorg, aan een Universum van de Waanzin en zoekt in theater, film en podcast naar de zin van de waan.

De eerste stap van dit onderzoek zette hij in het Beautiful Distress House, waar hij in het voorjaar van 2019 een maand lang werkte als artist in recidence. Tijdens deze residentie begeeft Michaël zich in een onderzoek op het grensgebied tussen spel en waanzin, tussen vader en zoon, tussen beeldende kunst en theater. Om zo aan materiaal te komen voor de verdere projecten in zijn Universum.

Op vier donderdagen nodigt Bloos publiek uit om samen de zin van de waan te onderzoeken:

23 mei: het verjaardags en openingsfeest

Het verjaardagsfeest van zijn vader Jochum. De zoon-theatermaker nodigt de vader-kunstenaar uit in de expositieruimte die hij net betrokken heeft. De vader is onderdeel van het werk en het verhaal dat zijn zoon de komende tijd vertelt. Een feest waarin niemand weet wanneer wat begint. Met poëzie, voordracht, ongemak, live muziek, beeldende kunst en bier.

Klik hier voor een kleine impressie van het feest.

6 juni: Dat Wat We Nog Niet Wisten

Michaël nodigt DAT WAT WE NOG NIET WISTEN uit om een avond tijdens zijn residentie te verzorgen. Hij is de spreker maar weet niet wat hem te wachten staat. Hij moet de controle loslaten om zo opnieuw naar zijn eigen verhaal te kunnen kijken.

Lees hier meer en bekijk een deel van het werk dat Sanne Kabalt maakte in reactie op het verhaal van Michaëls zoektocht naar zijn vader.

13 juni 20:30: ONGERIJMD – de Proeve

Een theatrale lezing van het prachtige en alom in de prijzen gevallen stuk ONGERIJMD van Frank Siera. Over de gekte van dichter Gerrit Achterberg. Een zoektocht met 9 acteurs en een muzikant, naar de balans tussen gekte en structuur, tussen helderheid en vaagheid die het leven met zich mee brengt en de poging van Achterberg daar orde in aan te brengen.

Klik hier om de geweldige cast van de proeve te bekijken.

20 juni: insane brainwave rave

Op donderdag 20 juni besluit Michaël zijn residentie met een korte dansnacht tijdens de kortste nacht van het jaar.

Radio Parkplatz zorgt voor muziek.

Een nacht waarin gasten, beelden, geluiden en inzichten van de afgelopen maand terugkomen, maar op een geheel nieuwe manier. Een nacht vol flashbacks, mind fucks, glitches, black outs, white ins, gedachtenflarden, deja vu’s en beweging.

Met o.a. Lucas Kramer en veel orgels.

Klik hier voor de trailer van de Insane Brainwave Rave.

Partners