Regisseur Michaël Bloos, Stichting Nieuwe Helden en de Tolhuistuin nodigen je uit voor een Waanzinnige avond op 25 november. Dit is de eerste avond in een reeks waarin Michaël je meeneemt in het bouwen van zijn Universum van de Waanzin. Ga mee opzoek naar de grenzen van de werkelijkheid en doorkruis met ons het schaduwgebied tussen creativiteit en gekte, tussen front- en backstage en tussen vinden en zoeken.

Michaël betrekt verschillende kunstenaars, filosofen, wetenschappers en (ervarings)deskundigen bij het bouwen van zijn Universum. Hij vraagt ze te reageren en input te geven.

Momenteel werkt Michaël samen met schrijver Freek Vielen, acteur Gillis Biesheuvel, muzikant Lucas Kramer en regisseur Sanne van Rijn aan de voorstelling Istanbul. Een stuk over de zoektocht naar zijn psychotische vader in de straten van de miljoenenstad. Vanavond is de tekst nét af en spelen Michaël en Gillis (met) delen van de tekst en Lucas met zijn instrument in aanbouw.

Vanavond zijn verder te gast fotograaf Ahmet Polat die ons zijn beeld(en) van Istanbul laat zien. En hoogleraar Innovatie in de GGZ Floortje Scheepers neemt ons mee in haar praktijk. Woordkunstenares en zangeres Margo van de Linde geeft een muzikale wrap-up van de avond.

Een spannende live research avond waarin je je als publiek samen met de makers tegelijkertijd voor, achter en tussen de schermen begeeft.

Foto’s door: Laurien Riha.

Partners