Het onder de loep leggen van Michaëls persoonlijke ervaringen leidt tot een groter inhoudelijk en artistiek onderzoek naar psychiatrie en kunst en de raakvlakken hiertussen. Deze zoektocht krijgt – naast de twee voorstellingen – vorm in verschillende artistieke uittingen:

Podcast

Samen met radiomaker Wederik de Backer ontwikkelen Michaël en Amber een podcast/radiodocumentaire waarin ze jou als luisteraar meesleuren naar Istanbul. Via Whatsapp audio-berichten met clues en to do’s volg je de zoektocht van broer en zus naar hun vermiste vader. Je hoort de trillingen in stemmen, het schakelen van heel praktisch naar emotioneel, het maken van grappen om het maar vol te houden. Dit alles in het decor van een ronkende oude stad, waar de lucht langs de microfoon blaast, auto’s toeteren, minaretten schallen en drukke kleine steegjes het geluid vervormen.

De Universum van de Waanzin-podcast wordt gemaakt in coproductie met Vlaams-Nederlands huis voor cultuur en debat deBuren en zal eind oktober te horen zijn op radio 1.

Documentaire

Er wordt gewerkt aan een documentaire in samenwerking met de Turkse-Nederlandse fotograaf en filmmaker Ahmet Polat (fotograaf des vaderlands 2015).

Na Ataturk (letterlijk vertaald, de vader van de Turken) zijn de Turken opzoek naar een nieuwe vaderfiguur. Ahmet Polat en Michaël Bloos zien paralellen tussen de zoektocht van Michaël en zijn zus en de zoektocht van de Turken. 

Waanzinnige Avonden

Avonden waarin het proces van de verschillende projectonderdelen wordt gedeeld en uitgeprobeerd en waarin er live muziek en sprekers uit de wereld tussen kunst en psychiatrie samenkomen.

Partners

 data-srcset
 data-srcset
 data-srcset
 data-srcset
 data-srcset