Zoektocht van broer en zus naar hun verdwaalde vader

Op 21 november 2017 vertrekt hun vader op reis naar Istanbul. Een paar weken later worden broer en zus Michaël en Amber Bloos gebeld door het Ministerie van Buitenlandse Zaken met de mededeling: ‘Jullie vader is alles, inclusief zichzelf, kwijtgeraakt in de straten van Istanbul. Waar hij nu is weten we niet.’

Over deze zoektocht maakten Michaël en Amber, samen met radiomaker Wederik De Backer, de prachtige npo-radiodocumentaire Naar Istanbul. De luisteraar maakt elke stap mee die het tweetal maakt […]

Knap opgebouwd. De radiodocumentaire en de voorstelling tellen heel mooi bij elkaar op.

Marijn van der Jagt in De Groene Amsterdammer

Via Whatsapp-audioberichten met clues en to do’s volg je de zoektocht van regisseur Michaël Bloos en cultuursocioloog Amber Bloos naar hun vader. Niet alleen daar in Istanbul maar ook hier in Nederland zoeken ze naar contact met hun vader, naar de impact van zijn psychoses op het gezin en naar hun eigen verhaal. Met originele muziek van Marc Alberto.

De radiodocumentaire werd gemaakt in co-productie met Vlaams-Nederlands huis voor cultuur en debat deBuren en is tot stand gekomen met steun van het Dr. C. J. Vaillantfonds.

Naar Istanbul werd uitgezonden op NTR Radio 1 en de Vlaamse Radio 1 en is vanaf nu terug te vinden op Spotify en in je favoriete podcast app (zoek op: Radio Doc Naar Istanbul). 

Partners