De zoektocht van broer en zus naar hun verdwaalde vader

Naar Istanbul
Op 21 november 2017 vertrekt hun vader op reis naar Istanbul. Een paar weken later worden broer en zus gebeld door het Ministerie van Buitenlandse Zaken met de mededeling: ‘Jullie vader is alles, inclusief zichzelf, kwijtgeraakt in de straten van Istanbul. Waar hij nu is weten we niet.’

Acteur Michaël Bloos en cultuursocioloog Amber Bloos maken, samen met radiomaker Wederik De Backer en muzikant Marc Alberto, de radiodocumentaire Naar Istanbul over de zoektocht naar hun vader. Via Whatsapp-audioberichten met clues en to do’s volg je de zoektocht van broer en zus naar hun vader. Niet alleen daar in Istanbul maar ook hier in Nederland zoeken ze naar contact met hun vader en naar hun eigen geschiedenis. 

Naar Istanbul werd op 25 oktober om 21.00u uitgezonden op NTR Radio 1 en is vanaf nu terug te vinden op hun website en in je favoriete podcast app. 

Meet-up in De Balie
Naar aanleiding van deze radiodocumentaire organiseren Vlaams-Nederlands huis voor cultuur en debat deBuren in De Balie in Amsterdam een meet-up met de makers, Wouter KustersBart Marius en publiek. De meet-up kun je terugkijken of luisteren (aflevering 4).

De radiodocumentaire, meet-up en andere Waanzinnige Avonden worden gemaakt in coproductie met Vlaams-Nederlands huis voor cultuur en debat deBuren. Naar Istanbul is tot stand gekomen met steun van het Dr. C. J. Vaillantfonds.

Partners